vrijdag 22 april 2011

Honderden picknickers aan Veggietafel in Mechelen

Op de Mechelse Grote Markt hebben naar schatting 900 mensen deelgenomen aan de "Langste Veggietafel". Strikt gezien ging het niet om een recordpoging, maar wilden organisatoren Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) en Mechelen Klimaatstad zo veel mogelijk Mechelaars op een gezellige manier laten kennismaken met de noden en deugden van het vegetarisme.

De bezoekers was gevraagd indien mogelijk een eigen vegetarische picknick mee te brengen, om die dan samen te verorberen aan een 150 meter lange tafel pal op de Mechelse Grote Markt. "Als vrijwilligersorganisatie kunnen wij het niet aan om voor zo vele honderden mensen zelf een maaltijd te voorzien, maar het was vandaag vooral de bedoeling dat mensen zelf zouden nadenken over wat vegetarisme inhoudt en er zelf wat energie in zouden stoppen", verklaarde Liesbet De Keersmaecker van Mechelen Klimaatstad.

Allergisch
Daarnaast verkochten verschillende organisaties producten zoals soep, vegan cupcakes, vegetarische hondenbrokken en zelfs lichtjes omstreden hennepburgers. Informatiestandjes legden geïnteresseerden uit hoe je een vegetarische barbecue kan houden, maar ook wat je moet doen als je kind allergisch is aan bepaalde vegetarische of veganistische producten.

"Donderdag Veggiedag"
De "Langste Veggietafel" werd voor de derde keer gehouden, eerder in april en september 2010, naar aanleiding van het initiatief "Donderdag Veggiedag" dat vzw EVA donderdag over heel Vlaanderen organiseerde. (belga/sg)

Geen opmerkingen: