vrijdag 11 maart 2011

Beste

Voor Libelle Lekker, sinds oktober vorig jaar het culinaire maandblad van Libelle, ben ik op zoek naar begenadigde keukenprinsen en -prinsessen... al moet dat maar in één gerecht zijn. De rubriek heet 'Blind Geproefd': we dagen een bekende chef uit om geblinddoekt ingrediënten te herkennen. Luc Bellings, Stephane Buyens, Guy Van Cauteren, Wouter Keersmaekers en Christer Elfving bewezen al dat dat zelfs voor getrainde smaakpapillen geen lachertje is. En toch hebben we al elke keer uitgebreid kunnen lachen!

Nu breien we aan dat fijne verhaal een vervolg met Ingrid Neven (Pazzo, Ladychef of the Year...). Ik mag dus weer op zoek naar toffe mensen, verschillende leeftijden, nationaliteiten, achtergronden, keukenervaringen. En ze moeten nog iets lekkers of op z'n minst verrassends willen klaarmaken ook. Geen kijk-eens-wat-ik-kankookkunsten, maar met tomaat-mozzarella-basilicum zijn we ook snel rond. Bijzondere gerechtjes, een gekke twist, niemand die dat ene bordje zo lekker kan klaarmaken...

De chef proeft met blinddoek, gaat aan het raden, geeft een paar tips/andere mogelijkheden en we zetten er ook het recept bij (ingrediënten + bereiding).

Concreet: volgende woensdag (16 maart) vanaf 14u30 staat de keuken van Pazzo (Antwerpen) ter beschikking. Kandidaten bereiden zich thuis zo ver mogelijk voor en werken af in de restaurantkeuken. Breng zelf zoveel mogelijk gerief mee, want als de chef niet mag weten wat je maakt, is het ook moeilijk haar te vragen waar dit of dat staat.

Kennen jullie iemand die onze chef wil uitdagen? Of zelf zin? Stuur dit berichtje ook zeker door!

Laat maar heel gauw horen!

Groetjes,

Femke Coopmans
E-mail

Geen opmerkingen: